השעועית הארגנטינאית הינה שעועית לבנה המתרככת ביתר קלות, לכן היא מתאימה בייחוד למרקים ולתבשלי בשר. וכמו כל יתר הקטניות, היא עשירה בחלבונים ומינרלים כגון סידן וברזל ומכילה כמויות גדולות של ויטמינים מקבוצה B וחומצות אמיניות. השם "קטניות" הוא גם מקור שמם הלטיני והאנגלי של הכליות - Kidneys, הדומות בצורתם לשעועית.
מוצא השעועית מצוי במרכז אמריקה, שם גודלה על ידי הילידים עוד בזמן העתיק. עם גילוי אמריקה הגיעה השעועית לאירופה וכיום היא נפוצה בכל העולם.
השעועית משמשת מרכיב מרכזי ואף עיקרי למאכל החמין לשבת, בעדות שונות. במקסיקו ובדרום ארצות הברית השעועית נחשבת למאכל הלאומי - בייחוד שעועית ברוטב עגבניות חריף עם צ'ילי. מחית שעועית מטוגנת היא תוספת המלווה מנות מזון רבות במקסיקו.