כמו כל יתר הקטניות, שעועית עשירה בחלבונים ומינרלים
כגון סידן וברזל ומכילה כמויות גדולות של ויטמינים מקבוצה B וחומצות אמיניות.
השם "קטניות" הוא גם מקור שמם הלטיני והאנגלי של הכליות - Kidneys, הדומות בצורתם לשעועית.
שעועית ברבוניה היא שעועית ורדרדה,עם עיטורים אדומים. אמנם לאחר הבישול העיטורים דוהים אבל לוקח לה פחות זמן להתרכך מלאחיותיה החדגוניות. פשוט מבשלים עד שהיא רכה מאד אבל לא מתפרקת ואז מסננים היטב.
כמו כל יתר הקטניות, שעועית הברבוניה עשירה בחלבונים ומינרלים כגון סידן וברזל ומכילה כמויות גדולות של ויטמינים מקבוצה B וחומצות אמיניות. השם "קטניות" הוא גם מקור שמם הלטיני והאנגלי של הכליות - Kidneys, הדומות בצורתם לשעועית.
מוצא השעועית מצוי במרכז אמריקה, שם גודלה על ידי הילידים עוד בזמן העתיק. עם גילוי אמריקה הגיעה השעועית לאירופה וכיום היא נפוצה בכל העולם.
השעועית משמשת מרכיב מרכזי ואף עיקרי למאכל החמין לשבת, בעדות שונות. במקסיקו ובדרום ארצות הברית השעועית נחשבת למאכל הלאומי - בייחוד שעועית ברוטב עגבניות חריף עם צ'ילי. מחית שעועית מטוגנת היא תוספת המלווה מנות מזון רבות במקסיקו.
טיפ: כדי לבשל שעועית יבשה יש להשרותה כשעה לפני הבישול במים רותחים או לזמן ארוך יותר במים קרים.
אורז משמש מרכיב בסיסי במאכלים רבים, בתערובת עם מרכיבים נוספים, צמחיים או בשריים, בין מאכלי האורז: ג'מבלאיה, פאייה, מג'דרה, אבס קון ארוז, פייז'ואדה, פילאף, פודינג אורז, ריזוטו וסושי.
אורז בסמטי הוא זן של אורז הודי, ארוך גרעין והוא אינו דביק יחסית,
שכן אורז ארוך גרעין מכיל פחות עמילן מהסוגים קצרי הגרעין.
אכילת שעועית אדומה מכל סוגיה, הוכחה כמספקת הגנה למס’ סוגים של סרטן, כגון: סרטן השד, הערמונית, פי הטבעת והמעי הגס, השעועית האדומה ספציפית בנוסף לכל סגולותיה עשירה במיוחד בכמות החלבונים המצויים בה וכמו כן עשירה במינרלים רבים בעיקר בברזל וסידן יחד עם זאת בויטמינים מקבוצת B, ומחומצות אמינו שונות.