בהסתכלות מקרוב, הקליפה הקשה ושלושת הנקבים מזכירים פנים של קוף. קוף בפורטוגזית הוא "מקאקו", שמקוצר לעתים ל"קוקו", ומכאן שם הפרי...
כל חלקי דקל הקוקוס ניתנים לשימוש, חלקו הלבן של אגוז הקוקוס אכיל ונאכל הן בצורתו הטריה והן מטוגן.
הקוקוס הטחון משמש בעיקר להכנת עוגות ועוגיות.
צימוק הוא ענב מיובש, מאכל הקיים מזה אלפי שנים ומיוצר במדינות רבות בכל רחבי העולם.
הצימוקים מתוקים עקב תכולת הסוכר הגבוהה שבענבים אפשר לאכול אותם כמו שהם או להשתמש בהם לבישול ואפייה.
טיפ: אם הצימוקים נשמרים זמן ארוך הסוכר שבהם מתגבש ואפשר להחזיר לצימוקים את מרקמם על ידי השרייתם בנוזל.
צימוק אוזבקי נחשב ההצימוק השחור הטוב בעולם. מיובש באופן טבעי בשמש.
ללא תוספת סוכר וחומרים משמרים. טוב לאפייה, תוספת לאורז או סתם לאכילה.