אוכמניות מכילות יותר מ-40 תרכובות בעלות פעילות נוגדת חמצון. צבען הכחול של האוכמניות נובע מפיגמנט הנקרא אנתוציאנידין שהוא אחד מרכיבי המזונות הבריאים ביותר במלחמה נגד הזדקנות מוקדמת. אנתוציאנידין הוא נוגד חמצון פעיל. אוכמניות עשירות גם בסיבים תזונתיים, ויטמינים A ו-C, ברזל וחומצה פולית. מחקרים שבוצעו על אוכמניות הראו שהן עשויות לחזק את הראיה ולסייע בשמירה על צינור שתן בריא. מחקרים נוספים אף הראו שצריכה יומיומית של אוכמניות משפרת את שיווי המשקל, הקואורדינציה ואת הזיכרון קצר הטווח. נמצא כי האוכמניות מחזקות את צינוריות הדם ומסייעות לגוף לשמור על רמות בריאות של כולסטרול. כמו כן, הוכחה יעילותו של הצמח לגבי מחלת הסוכרת. מגן על הלב, נלחם בסרטן, משפר זיכרון, מנטרלים את ההשפעה של הורמני לחץ ומונע עצירות.
ליצ'י נחשב לאחד ממזונות העל בשל סגולותיו הרפואיות ותכונותיו הבריאותיות הרבות. הפרי עשיר במינרלים, בנוגדי חמצון, בוויטמין C וברכיבים חשובים נוספים. כדאי לדעת כי יש בליצ'י כמות גבוהה במיוחד של ויטמין C – ב-100 גרם מנת פרי יש כ-71 מ"ג ויטמין C. לכן, הפרי מסייע לניקוי רעלים מהגוף, לחיזוק מערכת החיסון, לאיזון לחץ הדם, לשמירה על בריאות העור ועל מראהו הרענן והמבריק, לניקוי כלי הדם ולמניעת מחלות לב וכלי דם, לטיפול יעיל נגד נזקי רדיקלים חופשיים ועוד. כמו כן, הליצ'י מסייע בהאטת תהליכי ההזדקנות בגלל נוגדי החמצון הרבים שיש בו, והוא יעיל בהגברת האנרגיה בגוף.