מכיל חומרים הידועים כמעכבי התפתחות גידולים ובעל סגולות מונעות סרטן. מהווה מקור לוויטמינים, בעיקר ויטמין סי (106% מהקצובה היומית המומלצת ב-100 גרם) ולמינרלים, בעיקר ברזל (83% מהקצובה היומית המומלצת ב-100 גרם).
בעלים (טריים או מיובשים) משתמשים לתיבול מאכלי בשר ודגים, לסלטים, למרקים, לרטבים, למאכלי ביצים ותפוחי אדמה, לגבינות ולמילוי תרנגול הודו. הוא משמש גם כתבלין לפיצה וניתן להוסיפו לבצק הלחם ולשמן, לקבלת ארומה עדינה. האזוב המיובש הנמכר כתבלין מכיל גם ענפים דקים ותפרחות. האזוב הוא מרכיב בתערובת התבלינים הצרפתית הרב דה פרובאנס.