החומר הפעיל בפלפל האנגלי הוא פנול אוגנול, כשמן נדיף המזקקים מגלעין הגרגיר. הפלפל האנגלי מכיל כמות גדולה של אשלגן, סידן, אבץ, ויטמין A , ניאצין (ויטמין B3 ואפילו ויטמין.(C
הפלפל האנגלי משמש לתיבול מרקים, תבשילים וכבישת ירקות שונים. משתמשים בו גם לגיוון טעם תה, עוגות, עוגיות, ומאכלי בשר ודגים.
החומר הפעיל בפלפל האנגלי הוא פנול אוגנול, כשמן נדיף המזקקים מגלעין הגרגיר. הפלפל האנגלי מכיל כמות גדולה של אשלגן, סידן, אבץ, ויטמין A , ניאצין (ויטמין B3 ואפילו ויטמין.(C
זרעי הגד ממריצים ומפיגים גזים במעיים. הגד עשיר בפיטוכימיקל הנקרא קוריאנדרול הנחשב[דרוש מקור] למסייע במניעת סרטן. הגד מכיל phthalides, flavonoids, carotenoids coumarines, terpenoids, polyacetylenes ופיטוכימיקלים נוספים, לרבים מהם סגולות מונעות סרטן. הפיטוכימיקלים הללו חוסמים מגוון פעילויות הורמונליות הקשורות בהתפתחות סרטן.
נוסף על הפיטוכימיקלים השונים מהווה הגד מקור עשיר ל:
אשלגן (540 מ"ג ל-100 גרם)
בטא-קרוטן (פרו-ויטמין A) (280 מק"ג ל-100 גרם)
חומצה פולית (60 מק"ג ל-100 גרם)