מקור הקינואה באזור הרי האנדים שבדרום אמריקה, שם שימשה מקור מזון חשוב מזה כ-6,000 שנה. מקור שמה של הקינואה הוא בשפת הקצ'ואה, והשם המקובל נבע מההגייה הספרדית של השם המקורי קִינְוָּה (kinwa).
אכילת שעועית אדומה מכל סוגיה, הוכחה כמספקת הגנה למס’ סוגים של סרטן, כגון: סרטן השד, הערמונית, פי הטבעת והמעי הגס, השעועית האדומה ספציפית בנוסף לכל סגולותיה עשירה במיוחד בכמות החלבונים המצויים בה וכמו כן עשירה במינרלים רבים בעיקר בברזל וסידן יחד עם זאת בויטמינים מקבוצת B, ומחומצות אמינו שונות.