טעם הג'וג'י ברי חמוץ מתוק, הוא עשיר מאוד באנטי אוקסידנטים ולכן מונע הזדקנות, מחזק ונותן חיות, בונה את הרכב הדם, משפר ראיה, ממריץ זרימת דם, מאזן לחץ דם וסוכר, מטפל באנמיה, שומר על הכבד והכליות ומשפר פוריות ואברי רביה ובנוסף לכך מזין ועשיר במרכיבים תזונתיים חיוניים. אפשר לאכול אותו בכיף כמו שהוא או להוסיף לסלט פירות/ ירקות, לגרנולה ולשייקים. מינון מומלץ: חופן ביום (10 גר').
השזיף מומלץ בתבשילי עופות ובקר. בקינוחים ובקומפוט בעיקר. סגולות רפואיות: בשזיף יש נוגדי חימצון בכמות גבוהה. שזיף מכיל בורון המסייע במניעת אוסטיאופורוזיס. שזיף עשיר באשלגן וסיבים תזונתיים. אכילת שזיפים יכולה לסייע במניעת נזק חמצוני לתאי המוח. לשומנים בדם ולקרומי התאים ובכך להגן מפני בעיות בתפקוד המוח. לרבות בעיות זיכרון, מחלות לב וכלי דם. שזיף מסייע במצבי עצירות בזכות תכולה גבוהה של סורביטול (סוכר אלכוהולי בעל אפקט משלשל). השזיף מכיל כמות ברזל גבוהה אפילו ביחס למוצרי בשר.
המשמש מכיל כמות גבוהה של ברזל, וטוב למי שסובל מאנמיה. בשל האשלגן שבו משמש מיובש מומלץ גם לסובלים מלחץ דם גבוה.
המשמש מיובש בשמש ללא תוספת חומרים משמרים, גופרית וכו’.