חמוציות גדלות בעיקר באמריקה הצפונית והן בעלות סגולות רפואיות ותזונתיות רבות. בעזרת צריכה נכונה של חמוציות ניתן למנוע מחלות לב, בעיות שיניים. דלקות בדרכי השתן ועוד. חמוציות - פרי קטן, בריאות גדולה.
בהסתכלות מקרוב, הקליפה הקשה ושלושת הנקבים מזכירים פנים של קוף. קוף בפורטוגזית הוא "מקאקו", שמקוצר לעתים ל"קוקו", ומכאן שם הפרי...
כל חלקי דקל הקוקוס ניתנים לשימוש, חלקו הלבן של אגוז הקוקוס אכיל ונאכל הן בצורתו הטריה והן מטוגן.
הקוקוס הטחון משמש בעיקר להכנת עוגות ועוגיות.
צימוק הוא ענב מיובש, מאכל הקיים מזה אלפי שנים ומיוצר במדינות רבות בכל רחבי העולם.
הצימוקים מתוקים עקב תכולת הסוכר הגבוהה שבענבים אפשר לאכול אותם כמו שהם או להשתמש בהם לבישול ואפייה.
טיפ: אם הצימוקים נשמרים זמן ארוך הסוכר שבהם מתגבש ואפשר להחזיר לצימוקים את מרקמם על ידי השרייתם בנוזל.
צימוק אוזבקי נחשב ההצימוק השחור הטוב בעולם. מיובש באופן טבעי בשמש.
ללא תוספת סוכר וחומרים משמרים. טוב לאפייה, תוספת לאורז או סתם לאכילה.
טעם הג'וג'י ברי חמוץ מתוק, הוא עשיר מאוד באנטי אוקסידנטים ולכן מונע הזדקנות, מחזק ונותן חיות, בונה את הרכב הדם, משפר ראיה, ממריץ זרימת דם, מאזן לחץ דם וסוכר, מטפל באנמיה, שומר על הכבד והכליות ומשפר פוריות ואברי רביה ובנוסף לכך מזין ועשיר במרכיבים תזונתיים חיוניים. אפשר לאכול אותו בכיף כמו שהוא או להוסיף לסלט פירות/ ירקות, לגרנולה ולשייקים. מינון מומלץ: חופן ביום (10 גר').