אגוזי לוז מכילים חלבונים, סיבים תזונתיים, סידן, ברזל, אשלגן, מגנזיום, זרחן, ויטמין E. מדובר מאגוז שמכיל כמות מכובדת של שומן שיכולה להגיע עד 65 אחוזי שומן, אך הרוב המוחלט של השומן באגוזי הלוז הוא שומן בלתי רווי. אגוזי לוז כמעט ולא מכילים נתרן או סוכר. ניתן לאכול אותם טריים או קלויים, להשתמש בהם לבישול ובעיקר לקינוחים, עוגות, ציפוי בשוקולד, ממרחים וקדומה, וליהנות לא רק מטעם נפלא אלא גם ממרכיבים תזונתיים עשירים ובריאים.
צנוברים מכילים 31% חלבון: תכולת החלבון הגבוהה ביותר מבין האגוזים. אחוז השומן כ-45% ופחמימות כ-5%. הערך הקלורי של הצנובר: 580 קלוריות ל-100 גרם.
צנוברים מסין, מקסיקו או קוריאה (צורתם כקונוס) מכילים 12% חלבון ו-60% שומן. הערך הקלורי: 680 קלוריות ל-100 גרם.
המינרלים העיקריים:
אשלגן 713 מ"ג ל-100 גרם
זרחן 510 מ"ג ל-100 גרם
מגנזיום 325 מ"ג ל-100 גרם
כמו כן מכיל הצנובר כמויות ניכרות של אבץ (6 מ"ג ל-100 גרם), ברזל (10מ"ג ל-100 גרם) ומנגן (7 מ"ג ל-100 גרם). ב-100 גרם צנובר נמצאו 2.5 מ"ג ויטמין C תיאמין- 1.5 מ"ג ו-0.28 מ"ג ריבופלבין[3]. הצנובר הוא גם מקור טוב לסיבים תזונתיים.